Ik volg al ruim 5 jaar yogalessen bij Laura.  Zij geeft de lessen op een kundige en rustgevende manier.

Het wekelijkse yoga uurtje geeft me rust en heeft me bewuster gemaakt van mijn ademhaling en mijn lijf.

Ik ben nu zelf beter in staat om me te ontspannen. Een aanrader voor iedereen.

 

Tanja de Ruijter (maart 2018)

 

Voordat ik bij Laura aan yoga deed, was ik stijver en had ik veel spierklachten, nu ben ik soepeler en doe de houdingen makkelijker en langer. Ik moet wel goed mijn eigen grenzen  in de gaten houden.  Bij de oefeningen kan ik meer naar mijn lichaam luisteren, zonder het gek te vinden wat anderen er van zullen denken. Ik voel me ook niet meer zo duizelig als in het begin, wanneer  ik met mijn hoofd naar beneden sta. Ik heb het geduld om ook thuis regelmatig de oefeningen te doen. Doordat ik twee jaar geleden een mindfull cursus heb gedaan en heb leren mediteren, kan ik met yoga gemakkelijker mijn adem laag houden en concentratie vasthouden.                                                                                                                 Het is aan Laura’s zachtheid, vriendelijkheid, inbeeldingsvermogen en kundigheid te danken dat ik stap voor stap vooruitgang boek. Niet in vergelijking met anderen maar tevreden over mijn eigen verrichtingen en mij zo beter in mijn vel voel. 

Ria Bruine de bruin
 

 

Na een uurtje yoga voel ik direct dat het een stuk makkelijker is een goede houding aan te houden. En dat spieren in mijn rug en schouders veel minder gespannen zijn. Ondanks dat de oefeningen er allemaal rustig aan toegaan, merk je dat je in korte tijd veel kracht opbouwt. De lessen zijn afwisselend en ook verdiepend doordat er af en toe ook tijd is voor uitleg over de yoga filosofie zelf. Heerlijk zo'n uurtje, en daarna fris en ontspannen de rest van de dag in!

 

Karen Mos (nov 2017)

 

 

 

De yoga lessen hebben mij vooral veel rust gebracht.
Tijdens de lessen heb ik de kracht in mijn lijf ervaren , maar ook een stuk ontspanning.
Ook buiten de lessen ben ik nu in staat om die rust te blijven vinden en daardoor meer ontspannen in het leven te staan.

Corry van Lith

 

Door mijn zwangerschap kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten, maar werd positief verrast! Het geeft je tools waar je echt wat aan hebt tijdens je bevalling. Handvatten waar je op terug kunt vallen, die zorgen voor houvast op de moeilijke momenten. Kortom, ik ben om en kan het iedereen aanraden! 

Esther Reyneker

 

Yoga is niet wat je kunt, maar het verleggen van je grenzen door ademhaling en concentratie. Na een uurtje yoga voelt het of ik iets goeds gedaan heb voor mijn lichaam. Ook heb ik het idee dat ik meer lucht krijg door de ontspanning in nek en schouders.

Denise Molenkamp

 

 

 

Te weinig beweging, stress op het werk en veelvuldig last van rug en nek brachten mij ertoe Yoga eens te proberen bij Laura. De eerste lessen voelde vreemd omdat de concentratie 100% bij jezelf ligt en dat ben ik niet gewend als team sporter. Het ongemakkelijke gevoel wat je kan hebben in verschillende houdingen omdat het lichaam niet wil, inademen terwijl je moet uitademen en nu even niet die grap de groep in gooien en de concentratie bij jezelf te houden waren in het begin moeilijk. Maar ik heb doorgezet en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Door de Yoga ben ik bewuster (gezonder) gaan leven en heb ik geleerd beter te luisteren naar mijn lichaam. Doordat je elke les in princiepe alle spiergroepen afhandeld heb ik al in tijden geen last meer van rug of nek. Maar de grootste beloning is de mentale ontspanning die ik elke keer weer ervaar tijdens en na de lessen.

Marco van Nieuwburg

 

 

 

 

 

"Het wekelijkse uurtje yoga van Laura betekent voor mij even tot rust komen na een drukke week. Ook al ben ik helemaal niet lenig, door je te concentreren op de houdingen en ademhaling maak je je hoofd helemaal leeg en ben ik daarna heerlijk ontspannen. De rust die Laura uitstraalt en de manier waarop ze uitlegt dat iedereen de oefeningen op zijn eigen manier kan doen was voor mij precies wat ik zocht."

Jacqueline Kars
Laura heeft mij begeleid in de weken voor mijn keizersnede. Ik was best nerveus en hoopte nog lang op een natuurlijke bevalling. Maar toen bleek dat het een keizersnede zou worden kon ik mij door de ademhalingsoefeningen geestelijk en lichamelijk goed ontspannen in de dagen en uren voor de operatie. Tijdens de lessen merkte ik  dat mijn baby het fijn vond al die aandacht en er rustig van werd. Het prettige contact met Laura, haar rustgevende stem en haar heldere kijk op voor mij soms lastig te nemen beslissingen maakte dat ik echt uitkeek naar de wekelijkse yogales.

Angela Bruine de bruin

 

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga bij Laura gevolgd. Omdat ik erg veel last had van mijn rug en bekkeninstabiliteit vroeg ik mij af of ik de yogalessen zou kunnen blijven volgen tot het einde. Dankzij de ervaring en persoonlijke aandacht van Laura kreeg ik aangepaste oefeningen als dit nodig was. Hierdoor heb ik de lessen kunnen volgen tot het einde van de zwangerschap. Elke oefening werd op een rustige manier, stap voor stap uitgelegd, dus je kan het eigenlijk niet verkeerd doen. 

Ongelooflijk om te ondervinden dat de yogales direct effect had op zowel mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Na elke les was ik totaal ontspannen en had ik tegelijkertijd extra kracht en energie in mijn lichaam terug gekregen.
De yogalessen hebben niet alleen een positief effect gehad op de zwangerschap maar ook tijdens de geplande keizersnee heb ik er veel aan gehad. Aangezien er vrij veel complicaties waren tijdens de keizersnede van mijn eerste kind zag ik op tegen deze keizersnede. Dit had ik ook met Laura besproken en zij heeft toen ademhalings oefeningen aangeleerd die ik voor en tijdens de keizersnede kon doen. Deze hebben mij ontzettend geholpen om voor en tijdens de operatie ontspannen en dicht bij mijzelf te blijven.

Madieke van Lith