Hatha Yoga

Herken je dit?

Je lichaam voelt gespannen en je gedachten blijven maar malen. Je adem is hoog en oppervlakkig en dat maakt je onrustig. Je verlangt juist naar ontspanning, balans en verdieping in je dagelijks leven.

Yoga bij Laura helpt je bewust naar binnen te keren, je aandacht te richten op de adem en te ontspannen!

 Mijn opleiding tot yogadocent ben ik in 2006 begonnen bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Deze klassieke yogaopleiding heeft een heel eigen stijl van lesgeven die nog steeds de basis vormt van mijn huidige lessen.

Wat is Saswitha yoga?

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Hatha

Hatha Yoga

Tarief:

Proefles 5 euro
10 rittenkaart 115 euro

Marco van Nieuwburg

Te weinig beweging, stress op het werk en veelvuldig last van rug en nek brachten mij ertoe Yoga eens te proberen bij Laura. De eerste lessen voelde vreemd omdat de concentratie 100% bij jezelf ligt en dat ben ik niet gewend als team sporter. Het ongemakkelijke gevoel wat je kan hebben in verschillende houdingen omdat het lichaam niet wil, inademen terwijl je moet uitademen en nu even niet die grap de groep in gooien en de concentratie bij jezelf te houden waren in het begin moeilijk. Maar ik heb doorgezet en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Door de Yoga ben ik bewuster (gezonder) gaan leven en heb ik geleerd beter te luisteren naar mijn lichaam. Doordat je elke les in principe alle spiergroepen afhandelt heb ik al in tijden geen last meer van rug of nek. Maar de grootste beloning is de mentale ontspanning die ik elke keer weer ervaar tijdens en na de lessen.

Karen Mos

Na een uurtje yoga voel ik direct dat het een stuk makkelijker is een goede houding aan te houden. En dat spieren in mijn rug en schouders veel minder gespannen zijn. Ondanks dat de oefeningen er allemaal rustig aan toegaan, merk je dat je in korte tijd veel kracht opbouwt. De lessen zijn afwisselend en ook verdiepend doordat er af en toe ook tijd is voor uitleg over de yoga filosofie zelf. Heerlijk zo’n uurtje, en daarna fris en ontspannen de rest van de dag in!


Tanja de Ruijter

Ik volg al ruim 5 jaar yogalessen bij Laura.  Zij geeft de lessen op een kundige en rustgevende manier.

Het wekelijkse yoga uurtje geeft me rust en heeft me bewuster gemaakt van mijn ademhaling en mijn lijf.

Ik ben nu zelf beter in staat om me te ontspannen. Een aanrader voor iedereen.Jacqueline Kars

“Het wekelijkse uurtje yoga van Laura betekent voor mij even tot rust komen na een drukke week. Ook al ben ik helemaal niet lenig, door je te concentreren op de houdingen en ademhaling maak je je hoofd helemaal leeg en ben ik daarna heerlijk ontspannen. De rust die Laura uitstraalt en de manier waarop ze uitlegt dat iedereen de oefeningen op zijn eigen manier kan doen was voor mij precies wat ik zocht.”Corrie van Lith

De yoga lessen hebben mij vooral veel rust gebracht.

Tijdens de lessen heb ik de kracht in mijn lijf ervaren , maar ook een stuk ontspanning.

Ook buiten de lessen ben ik nu in staat om die rust te blijven vinden en daardoor meer ontspannen in het leven te staan.06-21 65 3547