Zwangerschaps Yoga

Je bent in verwachting, gefeliciteerd!

Ben je op zoek naar een wekelijks moment voor jezelf waarin je bewust je zwangerschap beleeft en je je vertrouwen in de bevalling vergroot? Meld je dan hier aan voor een proefles zwangerschapyoga op zaterdagochtend 10:00 uur. De yogalocatie bevindt zich in B&B in den Ossenwaerd in De Kwakel centraal gelegen tussen Aalsmeer en Uithoorn en dichtbij Kudelstaart en Amstelveen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan hieronder aan en vergeet niet je telefoonnummer en je uitgerekende datum te vermelden.

De groep is momenteel helemaal gevuld.

“De vrouw in al haar levensfases heeft mijn bijzondere aandacht. Ik voel sterk het verlangen de vrouw te helpen zich meer te verbinden met haar essentie en haar natuurlijke kracht.”

Wat is zwangerschapsyoga?

De yogahoudingen en ademoefeningen in zwangerschapsyoga helpen je te verbinden met je zwangerschap, je veranderende lichaam en je kindje in je buik. Door wekelijks yoga te doen raak je steeds meer vertrouwd met het gevoel van ontspanning en overgave. Dat helpt je om te gaan met veranderingen gedurende de zwangerschap en om te gaan met de weeën tijdens de bevalling.

Door de innerlijke rust die je tijdens yoga ervaart, neemt het vertrouwen in jezelf toe en kan je je sterk en krachtig blijven voelen zodat je kan genieten van je zwangerschap.  Het gevoel van overgave, vertrouwen en kracht die je hebt leren ervaren tijdens de zwangerschapsyoga zal je tijdens de bevalling herinneren en vanzelf toepassen.

Zwangerschapsyoga leert je je innerlijke wijsheid te vergroten zodat je vertrouwen hebt in je zwangerschap én je bevalling.

Hoe ziet een les eruit?

De yogales bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen en eindigt met een lange liggende eindontspanning. De houdingen hebben een positief effect op de souplesse en kracht van het lichaam. Er wordt veel geoefend met de adem. De adem helpt je te ontspannen, geconcentreerd te blijven en ruimte te maken in buik en bekkengebied. Praktische informatie over de bevalling wordt uiteraard ingeweven in de les.

Wist je dat je al vanaf week 13 kan beginnen met de lessen?

Je kan op elk moment instromen en tot het einde van de zwangerschap blijven. Bij voorkeur start je tussen de dertiende en twintigste week zodat je minimaal drie maanden yoga hebt gevolgd en alle drie de thema’s (ontspanning, concentratie en kracht) hebt ervaren en geoefend. Hoe langer de periode is dat je lessen volgt hoe meer je toekomt aan verdieping in de oefeningen. Dit geeft vertrouwen in jezelf!

Ziektekostenverzekering

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de gemaakte kosten voor deelname aan een zwangerschapscursus. Je ontvangt maandelijks een factuur die je kunt declareren bij de verzekeraar. 

Zwanger

Zwangerschapsyoga

Tarief:

Proefles 5 euro

Het lesgeld voor zwangerschapsyoga bedraagt 55 euro per maand gebaseerd op 4 lessen per maand 1x per week. Je betaalt het maandbedrag voor de eerste van de maand. In de uitgerekende maand betaal je per les.

 

Je hoeft niet eerder yoga te hebben beoefend of lenig te zijn om deel te kunnen nemen aan zwangerschapsyoga!

Jolanda Oudshoorn okt 2022

De lessen van de zwangerschapsyoga vond ik erg prettig. Tijdens mijn zwangerschap gebruikte ik de ademhalingsoefeningen vaak om bewust bezig te zijn met het kindje in mijn buik en contact te maken. Tijdens de bevalling heeft het ervoor gezorgd dat ik tussen de weeen door goed kon ontspannen. Van de verloskundige kreeg ik ook te horen dat ik dat erg goed deed en direct na een wee al kon ontspannen. Ik ben dan ook zonder pijnbestrijding thuis bevallen en was precies gegaan zoals ik hoopte. Ik ben erg blij dat ik de lessen heb gevolgd en mocht er een tweede zwangerschap aan komen wil ik zeker de lessen weer gaan volgen. 

Celine Scholten sept 2022

De zwangerschapsyoga heb ik als heel fijn ervaren om zo op zaterdagochtend bewust een momentje te hebben met aandacht voor mijn veranderende lijf en contact met de baby. Laura begeleidde ons met fijne oefeningen voor tijdens de zwangerschap en de bevalling. Voor en na de les was er ruimte om met de andere aanstaande mama’s te kletsen, wat ik ook heel waardevol vond. 

Jorien van Samsbeek mei 2021

Vanwege bekkenproblemen kon ik weinig doen om fit te blijven tijdens de zwangerschap en ben ik gestart met zwangerschapsyoga. Ivm Corona waren de lessen online, dat viel me alles mee! Het had ook voordelen om het huis niet uit te hoeven. Zonder yoga ervaring en met bekkenproblemen, waren de lessen goed te volgen. Laura gaf duidelijk aan als een oefening niet geschikt was bij bekkenproblemen en gaf dan andere mogelijke oefeningen. Ik vond het erg fijn om me op deze manier voor te bereiden op de bevalling, stil te staan bij de zwangerschap en toch een beetje fit te blijven. Ik raad het andere zwangeren zeker aan! 

Pauline van der Star mei 2021

Ik heb de zwangerschapsyoga als zeer waardevol ervaren. Het was mijn momentje in de week waarbij ik even volle aandacht voor mezelf en de baby had. De aanvullende informatie en tips die Laura mondeling vertelt tijdens de lessen over zwangerschap en bevallen was ook erg fijn. Er is een duidelijke opbouw in de lessen en per mail werd ook nu en dan nog extra informatie verstuurd omtrent oefeningen,  zwangerschap en bevalling. Erg fijn!

Tijdens mijn thuisbevalling heb ik zeker wat gehad aan de oefeningen, met name de ademhalings- en focustechnieken.

Linda Janssen - febr 2020

Afgelopen zomer heb ik bij Laura zwangerschapsyoga gevolgd. In de eerste plaats is Laura een vakkundige docente en daarnaast ook een heel warm persoon; de sfeer in de groep was goed en ik voelde mij altijd welkom. Wat ik geleerd heb tijdens de lessen heb ik toe kunnen passen tijdens de geboorte van ons kindje.

Isabelle Poulie Wilkens nov 2019

Het was heel fijn om tijdens mijn zwangerschap de yogalessen van Laura te volgen. Even een moment om tot rust te komen en me voor te bereiden op de bevalling. Dankzij Laura kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn lichaam.

De yogalessen na de bevalling zijn ook een aanrader om te werken aan een voorspoedig herstel.

Rachel van Rijn nov 2019

Ik heb zwangerschapsyoga gevolgd en doe nu mee aan ‘yoga na de bevalling’. Voor mij was en is het een heerlijk moment voor mezelf waarin ik volledig kan ontspannen en tegelijkertijd rustig beweeg.

Wat ik prettig vond was de afwisseling tussen oefeningen en (praktische) informatie. Ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren, te voelen en meer ‘uit mijn hoofd te komen’. De geleerde ademhalingsoefeningen hebben ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn bevalling rustig bleef. Laura is deskundig, vriendelijk en er hangt tijdens de lessen een fijne en open sfeer. De thee na de lessen en de terugkomdag met baby’s zijn ook erg leuk!

Linda de Lange Juli 2019

Meegedaan aan de zwangerschapsyoga en vond t heel fijn dat Laura rust uitstraalt en op een juiste manier oefeningen en ah technieken uitlegt die ik

onbewust heb meegenomen rondom en tijdens de bevalling. Weten hoe je lichaam werkt en daardoor vertrouwen in je lichaam te hebben is heel prettig. Bedankt Laura!

Tamara van Velzen april 2019

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de lessen van zwangerschapsyoga bij Laura. In een rustige en gemoedelijke sfeer ontvang je tips en leer je ontspanningsoefeningen die zowel tijdens de zwangerschap als bevalling toepasbaar zijn. Het is een fijn rustmoment voor jezelf en je toekomstige kindje. Daarnaast is het contact met andere zwangeren gezellig en voel je je snel op je gemak bij Laura.  Een aanrader dus!

Amber Buchner - Bartels dec 2018

De zwangerschapsyogalessen van Laura zijn een fijne manier om soepel te blijven tijdens je zwangerschap, je rust te nemen en je voor te bereiden op de bevalling. Een goede mix van houdingen en ademhalingstechnieken, geschikt voor ieder niveau! Laura, bedankt!

Noelle nov 2018

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik het genoegen gehad om zwangerschapsyoga te volgen bij Laura’s Yoga. Laura heeft een ontzettend fijne persoonlijkheid en creëert al vanaf binnenkomst een warm en welkome sfeer. De lessen zijn zowel ontspannend als leerzaam, gezien zij ook altijd een paar momenten besteed aan het veranderende lichaam en het voorbereiden op de bevalling. Zij oordeelt nooit en geeft tips voor iedere soort bevalling. Laura werkt vanuit de overtuiging dat je als vrouw kunt vertrouwen op het eigen lichaam, en geeft je de tools om dit ook te doen ongeacht hoe de bevalling verloopt. Ik heb hier tweemaal ontzettend veel aan gehad!

06-21 65 3547