Over mij

Hallo ik ben Laura. Wat leuk dat je me beter wilt leren kennen.

In ons gezin, mijn man en ik en onze twee dochters, is yoga en massage niet meer weg te denken. Ik voel me dankbaar dat ik onze dochters kan meegeven hoe belangrijk het is om regelmatig te ontspannen om zo dicht bij zichzelf te kunnen blijven. Ik leer ze hoe de adem in de buik je rustig maakt ook in je hoofd en geef ze regelmatig een massage.

Ik ben met yoga begonnen toen ik begin twintig was. Mijn HBO studie commerciële economie had ik net afgerond en ik ging werken bij een mediabureau.

De periode van studeren en werken was leuk maar ook een tijd van presteren. Op den duur voelde ik me er fysiek en mentaal niet fijn meer onder. Mijn lichaam voelde gespannen, mijn adem hoog en mijn hoofd onrustig en soms angstig.

Ik ben begonnen met wekelijkse yogalessen. Het heeft mij geholpen meer te gaan luisteren naar mijn gevoel  ipv alleen maar te leven vanuit mijn hoofd en te reageren op wat ik dacht dat de buitenwereld van me verlangde.

Yoga

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik zwangerschaspsyoga gevolgd. Toen mijn oudste dochter in 2006 net was geboren heb ik besloten een opleiding voor yogadocent te gaan doen. Ik koos voor de 4 jarige erkende en oudste opleiding van Nederland, Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Naast de 3 basisjaren heb ik het specialisatie jaar zwangerschapsyoga gevolgd en de modules Adem en ademtherapie en Ayurvedische beginselen en Ayuvedische massage.

Deze opleiding voelde als thuiskomen. Ik leerde daar wat ik nooit eerder op school had geleerd. Namelijk bewust worden van lichaam en geest en daarnaast de achtergrond van yoga.

Het was niet direct de theoretische achtergrond van yoga dat me aantrok maar de innerlijke wijsheid die in je wordt wakker gemaakt door het beoefenen van yoga.

 

Lessen

In 2010 ben ik yogales gaan geven en in 2015 zwangerschapsyoga.
In mijn lessen laat ik mijn cursisten rust en stilte in zichzelf ervaren vanwaaruit de energie (weer) kan gaan stromen. In de lessen verweef ik regelmatig yogafilosofie en geef daarmee dan een thema aan de les.

In 2015 heb ik met mijn scriptie “Yoga en de essentie van de vrouw” mijn diploma bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte behaald. Ik ben trots dat mijn scriptie gepubliceerd  staat op de website van mijn opleiding: https://www.yoga-saswitha.nl/media/scripties/

De vrouw in al haar levensfases heeft mijn bijzondere aandacht. Ik voel sterk de behoefte om me te blijven verdiepen in hoe yoga de vrouw kan helpen zich meer te verbinden met haar essentie en haar natuurlijke krachten.

Yoga heeft mij weer in contact gebracht met mezelf. Het is een weg die zich steeds blijft verdiepen en dat gun ik jou ook!

Cursussen, workshops of reizen

Naast deze opleiding blijf ik me verdiepen in yoga en spiritualiteit via cursussen, workshops of reizen. Hieronder een paar voorbeelden:

 

  • Chakra psychologie bij Saswitha Opleiding voor yoga en Wijsbegeerte (2023)
  • Bekkenbodem yoga bij Samsara Yoga (2019)
  • Yogaretreat Spanje bij 123Olé ism MandYoga in Loenen (mei 2018 en 2019)
  • Cursus Ayurvedische massage bij Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte (2017/2018)
  • Adem en Pranayama Training bij Marilou Hermens (2017/2018)
  • India reis ‘Bronnen van Yoga” (2016)
  • Lezingen bij Academie Pansophia van Anine van der Meer (2015)
  • Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte ( vanaf 2006, 500 uurs opleiding)
  • Deugden training bij Dolfijn Wellness 
  • Avatar training bij Inge Saraswati

06-21 65 3547